Login

Register

Login

Register

ایرانیان جزو صدرنشینان جدول اضطراب

از مشکلات روان شناختی که علاوه بر روان انسان به جسم نیز آسیب فراوان وارد می کند استرس و اضطراب است که در جامعه امروزی شیوع بالایی نیز دارد و هر کسی در زندگی رومزه خود کم و بیش آنرا تجربه می کند. برای سازگاری با مشکلات زندگی و روبرو شدن با واقعیات زندگی هر فردی استرس را تجربه می کند و عدم سازگاری با استرس های روزانه فرد را دچار اختلالات اضطرابی می کند. اگر شرایط تنش زا و افکار ناکارآمد در فرد بیش از حد طولانی رخ دهد اضطراب بر فرد غلبه می کند. موارد بسیاری در زندگی هر فردی از جمله ازدواج، بچه دار شدن، یافتن شغل، بیکاری، ورشکستگی، بیماری، اتفاقات غیر مترقبه و … در ایجاد استرس و اضطراب نقش دارند ولی با مدیریت آنها می توان تا حد زیادی از استرس کاست و از رسیدن به مرحله بیماری و جراحت جسمی جلوگیری کرد. طبق گفته محققان و پزشکان بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت، سکته قلبی، چاقی و دیابت ریشه در استرس و اضطراب دارند.  به گفته رئیس مرکز تحقیقات صرع دانشگاه مونستر آلمان از هر سه نفر یک نفر به اختلالات اضطرابی دچار بوده که چیزی حدود ۳۰ درصد افراد را در جوامع بشری دربردارد. این آمار نگران کننده بوده و برای تصمیمات سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جامعه باید لحاظ شود تا از بروز مشکلات روحی و جسمی افراد جامعه کاسته و همچنین از هزینه های بهداشتی و درمانی کم شود.

براساس تحقیقات بیماری‌های روان‌تنی، بیماری‌های جسمی هستند که عوامل روانی در شروع و تشدید آنها موثر هستند، منظور این نیست که فقط علل روانی در به وجود آوردن این اختلالات دخالت دارند بلکه عوامل دیگر هم دخالت داشته منتهی عوامل روانی به صورت عوامل تسریع کننده یا کاتالیزور عمل می کنند. بیماری‌هایی که ریشه عصبی دارند مانند: پارکینسون و ام‌اس، بیماری‌های خودایمنی، بیماری‌های قلبی و حتی عفونت‌ها با استرس و اضطراب رابطه زیادی دارند. از میان افرادی که به کلینیک روانشناسی مراجعه می کنند ۱۰ درصد مردم آمریکای شمالی، اروپای غربی، استرالیا و نیوزلند با اختلال اضطراب گزارش شدند، این رقم در خاورمیانه به ۸ درصد و در باقی آسیا به ۶ درصد می رسد. متاسفانه در خاورمیانه بخاطر هزینه بالای درمان مشاوره، بسیاری از افراد به متخصص مراجعه نمی‌کنند. در سال ۲۰۱۴ یک پیمایش جهانی انجام شد که نشان داده، در بین ۹۱ کشور دنیا که اغلب توسعه یافته و در حال توسعه بودند، نزدیک به ۴۸۰ هزار نفر با اختلال اضطراب روبرو بودند. همچنین در مقایسه با روستاییان، بیماری‌های عمومی ناشی از اضطراب مثل میگرن و رفلکس معده تا چهار برابر بیشتر در بین شهروندان شهرهای بزرگ دیده شده است. روان شناسان بالینی تاکید کرده اند که سنجش اضطراب به صورت بین‌المللی یک چالش جدی است، چراکه فرهنگ‌ها تعاریف مختلفی از اضطراب دارند. مثلا در کشور ژاپن همیشه درصدی از اضطراب ضروری بوده و حتی تحسین هم می‌شود. مثل اضطراب برای انجام کار خوب و احترام به افراد با جایگاه بالاتر و انجام وظیفه، لذا نمی‌توان به صورت کلی یک شاخص استاندارد جهانی برای اضطراب پیدا کرد.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ارسال یک پیام
با عضویت در خبرنامه ، آخرین اخبار نوروچلنج را از طریق ایمیل خود دریافت کنید.