Login

Register

Login

Register

شرکت ژاپنی با نام cyberdyne که در زمینه ساخت دستگاه های پزشکی و بازتوانی فعالیت دارد، برای اولین بار در جهان نوعی پای رباتیک بنام HAL ابداع کرده است که با قدرت ذهن کنترل می‌شود و به افراد بیمار کمک می‌کند بدون نیاز به کمک راه بروند و عملکردهای جسمانی خود را بهبود، پشتیبانی و افزایش دهند.

این دستیار که در اطراف پاها و شکم بیمار آسیب نخاعی قرار می گیرد و از افرادی که قادر به ایستادن یا راه رفتن نیستند، حمایت می کند.  اما بر خلاف دیگر تجهیزات کمکی، بیماران دستیار هال را با ذهن خود فرمان می دهند. به جای یک کنترل کننده دستی، هال از حسگر EEG مانند و با ثبت  سیگنال های عصبی از مغز بیمار از طریق پوست استفاده می کند که پس از آن به یک دستور برای به حرکت در آوردن پاهای بیمار تبدیل می شود.

 علاوه بر این، این روش کاربر را تشویق می کند تا مسیرهای عصبی خاصی را برای حرکت داوطلبانه فعال کند، که به آنها کمک می کند تا توانایی خود را برای به راه رفتن بهبود بخشند.

 دکتر Geneva Tonuzi ، مدیر پزشکی مرکز شرکت می گوید، هال به حداقل مقدار حس شما نیاز دارد تا احساسات خود را به کار ببندید. لازم نیست خیلی زیاد متمرکز باشید، اما حداقل باید این سیگنال باشد. اگر سیگنال بیوالکتریک را تا جایی که سیگنال های عصبی ماهیچه ای که روی پاها قرار می گیرند، بتوانند سیگنال حرکت را دریافت کنند، سپس ربات می تواند اساسا بقیه حرکت را انجام دهد.

این دستیار در پنج مرحله زیر کار خود را انجام می دهد:

۱- فکر کردن : فرد به راه راه رفتن فکر می کند و تمرکز می کند که بتواند راه برود.

۲- ارسال : ارسال سیگنال های مغزی به ماهیچه ها

۳- خواندن : دستیار سیگنال های ارسالی از مغز را می خواند .

۴- حرکت : دستیار باعث حرکت فرد و پاهایش می شود.

۵- فیدبک : مغز فرد حرکت پاها را یاد میگیرد و در دفعات بعد عصبهای حرکتی بهتر کار می کنند.

 

منبع : https://www.cyberdyne.jp/english/

  1. Reply

    تو ایران هم هست؟ از کجا میشه تهیه کرد؟برای بیماران ام اس هم میشه استفاده کرد؟

    1. Reply

      در حال حاضر روی bci داره کار میشه، اما عرضه عمومی نداره هنوز.
      متشکر از کامنتتون 😊

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ارسال یک پیام
با عضویت در خبرنامه ، آخرین اخبار نوروچلنج را از طریق ایمیل خود دریافت کنید.