Login

Register

Login

Register

محققان دانشگاه سان فرانسیسکو موفق به ساخت یک رابط کاربری بین مغز و کامپیوتر شدند که در مغز کاشته می شود. این صفحه الکترونیکی که روی مغز قرار می گیرد نیازی ندارد تا بعد از هربار استفاده مجددا کالیبره شود. از این تکنیک می توان برای کنترل پروتز های دست و پای مصنوعی یا کنترل یک ویلچر استفاده کرد که برای افراد معلول مزیت بزرگی حساب می شود.

در سال های اخیر ساخت رابط های کاربری مغز-کامپیوتر پیشرفت چشمگیری داشته ولی نکته ی منفی همیشه ، نیاز به کالیبره کردن روزانه این رابط ها بوده است. ساخت هوش مصنوعی که بتواند با سیستم پیچیده یادگیری مغز به درستی ارتباط برقرار کند تا به حال موفقیت آمیز نبوده است. یکی از عوامل موفقیت این تحقیق جدید استفاده از یک ماتریس الکترودی (Electrocorticography) (یا به اختصار ECoG) می باشد. این صفحه الکترودی که حدودا اندازه ی یک دفترچه یادداشت است در مقابل رابط کاربری های مغز-کامپیوتر قبلی برای کاشته شدن در مغز کمتر به مغز آسیب می رساند زیرا دستگاه های قبلی باید وارد مغز می شدند اما این صفحه الکترودی روی مغز قرار می گیرد. همچنین مدل های قبلی ممکن است در داخل بافت مغز اندکی جا به جا شوند که باعث می شود سیگنالی که مخابره می کنند ناپایدار شود. همچنین دستگاه های قبلی چون وارد مغز می شوند سیستم ایمنی بدن را تحریک می کنند ولی صفحه الکترودی که محققان دانشگاه سان فرانسیسکو ساخته اند روی مغز قرار می گیرد و کمتر سیستم ایمنی را تحریک می کند.

در این تحقیق یک بیمار که دست ها و پاهایش فلج شده بود داوطلب شد ، پس از کاشت الکترود بیمار باید یک نشانه گر را روی یک صفحه ی کامپیوتر حرکت میداد. یک الگوریتم یادگیری ماشین نیز برای کمک به بیمار طراحی شده بود که حرکت نشانه گر را برای بیمار راحت تر کند. در ادامه جلسات متعددی برگزار شد تا بیمار و الگوریتم بیشتر باهم هماهنگ شوند و در نهایت داوطلب می توانست بلافاصله بعد از متصل شدن به کامپیوتر حرکت نشانه گر را کنترل کند. Karunesh Ganguly یکی از محققان این تیم می گوید ما به این تحقیق به چشم ایجاد یه همکاری و هماهنگی بین دو سیستم یادگیری یعنی مغز و کامپیوتر نگاه می کنیم که در نهایت این سیستم بتواند مانند یک دست یا پا یک عضو از کاربر شود.

منابع :
www.medgadget.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ارسال یک پیام
با عضویت در خبرنامه ، آخرین اخبار نوروچلنج را از طریق ایمیل خود دریافت کنید.