شرکت های چینی از سنسورهای مغزی برای تشخیص احساس کارمندانشان استفاده می کنند.
شرکت هایی در سراسر چین هستند از سنسورهای امواج مغزی برای آموزش کارگران و بررسی آمادگی روانی استفاده می کنند. بیش از دهها کارخانه کارگران خود را ملزم به پوشیدن وسایلی می کنند که از هوش مصنوعی برای نظارت بر احساسات خود استفاده می کنند. در حالی که مقامات می گویند این موجب صرفه جویی در پول می شود ،این مساله برای کارگران بسیار نگران کننده است.
سنسورها بصورت بی سیم در لبه کلاه ایمنی کارگران شرکت برق و کلاه های راهبران قطارهای با سرعت بالا تعبیه شده اند. دستگاه ها امواج مغزی کارگران را ردیابی می کنند ، ضربه ها و غرق شدن در فعالیت های عاطفی مرتبط با وحشت ، خستگی ، اندوه و سایر احساسات را شناسایی می کنند. به گزارش مورنینگ پست، برخی از شرکت ها همچنین سنسورهایی را به هدست های VR اضافه کرده اند تا نحوه پاسخگویی کارآموزان به محیط های مجازی مدلسازی شده برای فضاهای کاری را مشاهده کند.
بنا به گزارش ها، استفاده از این دستگاه ها توسط شرکت های تامین برق و شرکت های الکتریکی برای کارگران در مشاغل “پرخطر” تصویب شده است، مانند راهبران قطار یا کارمندان شرکت برق که در حال نصب و تعمیر قطعات شبکه هستند.دستگاهی این چنین، خستگی در راهبران تشخیص می دهد و اگر فکر کند که در حال افت عملرکد ذهنی هستند، آلارم می دهد.
این دستگاه ها نه تنها حوادث را کاهش می دهند بلکه به گفته مسئولان شرکت، میزان سود شرکت را نیز افزایش می دهد. یکی از مسئولین اجرای برنامه “نظارت عاطفی” را در شرکت برق دولتی گرید ژجیانگ اجرا می کند به Morning Post گفت که از زمان شروع استفاده شرکت از این دستگاه ها در سال ۲۰۱۴ ، ۳۱۵ میلیون دلار سود شرکت افزایش یافته است. البته ، نظارت اجباری شناختی پیامدهای نگران کننده ای برای کارگران دارد.
به عنوان مثال ، این سیستم می تواند به مدیریت نشان دهد که یک کارگر خاص استرس دارد یا اینکه به صورت کلی برای کار مناسب نیست. در این صورت شرکت ها می توانند از کارگران بخواهند که برای یک ساعت استراحت کنند یا اینکه آن ها را برای کل روز معاف کنند یا حتی آن ها را به موقعیت شغلی دیگری منتقل کنند. حال چه اتفاقی می افتد اگر یک تشخیص false positive برای یک کارگر سالم رخ دهد؟ شرکت ها مدعی شده اند که به این روش میلیون ها دلار صرفه جویی کرده اند، اما چه تعداد کار گر را بخاطر تشخیص این دستگاه ها از دست داده اند یا اینکه آن ها را به اجبار به استراحت فراخوانده اند.
“Qiao Zhian ، استاد روانشناسی مدیریت در دانشگاه پکن ، به Morning Post گفت:” نباید از ذهن انسان برای سودآوری بهره برداری شود. ” وی گفت: “هیچ قانون و مقرراتی برای محدود کردن استفاده از این نوع تجهیزات در چین وجود ندارد. ممکن است کارفرما انگیزه شدیدی برای استفاده از این فناوری برای سودآوری بالاتر داشته باشد و معمولاً کارکنان در موقعیتی نیستند که بتوانند اختیاری در استفاده یا استفاده نکردن از این دستگاه ها داشته باشد “
منبع: https://gizmodo.com/companies-in-china-are-using-brain-sensors-to-monitor-e-1825651539