Login

Register

Login

Register

کودکان معمولا کنجکاو و پرانرژی هستند و دلیل اصلی برای عدم تمرکزشان این است که ذهن آنها عملکرد متفاوتی دارد. وقتی کاری که به آنها سپرده‌ایم، برایشان جالب نباشد، خیلی سریع خسته می‌شوند و توجه خود را به چیزی جلب می‌کنند که جالب‌تر است، برخلاف بزرگسالان که کاری را دوست داشته باشند یا نه، آن را به اتمام می‌رسانند! از جمله راهکارهای آسان برای افزایش تمرکز کودک عبارتند از :

  1. بازی‌کردن تمرکز کودکان را افزایش می‌دهد: ازآنجایی‌که کودکان در هنگام بازی‌، مطالب زیادی را یاد می‌گیرند، بهتر است کاری کنیم فعالیت‌هایشان بیشتر شبیه بازی‌کردن باشد. تلفن هوشمند، تبلت و رایانه را از آنها دور نگاه دارید و اجازه دهید کودکان، با اسباب‌بازی‌های معمولی بازی کنند و همچنین بازی‌هایی که تمرکز آنها را بیشتر می‌کند را انجام دهند و تمرکزکردن را تمرین کنند.
  2. محیط مناسب: برخی کودکان با محیط آرامش‌بخش و ساکت راحت‌تر هستند. برخی دیگر در محیطی راحت‌تر هستند که جنب‌و‌جوش زیادی دارد. درک این مسأله که کودک شما در کدام محیط راحت‌تر است، می‌تواند اولین قدم در افزایش تمرکز او باشد.
  3. آرامش: موسیقی بی‌کلامِ آرامش‌بخش و نور کم می‌تواند کودک شما را برای درس‌خواندن آماده کند.
  4. دستگاه‌های الکترونیکی: حالت ایده‌آل این است که همه‌ی دستگاه‌ها شامل تلویزیون، آی‌پد، گوشی هوشمند و غیره را موقع درس‌خواندن خاموش کنیم یا از اتاق بیرون ببریم تا حواس کودک را پرت نکنند. اگر برای درس‌خواندن به رایانه نیاز دارد، مطمئن شوید از آن فقط برای درس‌خواندن استفاده می‌کند، نه چیز دیگر.
  5. در‌دسترس‌بودن لوازم: هر چیزی که کودک لازم دارد را در دسترس او قرار دهید تا مجبور نشود بلند شود و چیزی را بردارد. کتاب‌ها، دفتر‌ها، مدادرنگی، مداد‌ها و حتی یک لیوان آب را برای او روی میز بگذارید. این کار به کودک یادآوری می‌کند، چه میزان از کارها باقی مانده و زمان خود را بهتر مدیریت کند. همه‌ی این کارها تمرکز و توجه کودکان را بیشتر می‌کنند.
  6. تغذیه‌ سالم : خوردن غذای سالم رابطه مستقیمی با تمرکز کودک دارد. خوردن غذاهای آماده یا شیرین باعث می‌شود کودک بی‌حال شود، ولی غذا‌های پروتئینی مانند بادام، تخم‌مرغ و گوشت بدون‌چربی هوشیاری و تمرکز را بالا می‌برد.
  7. روال کارهای روزمره:  روال کارهای روزانه دارای نظم باشد و کودک دچار تنش نشود.
  8. چرت‌زدن و استراحت :  کودک باید ساعاتی از روز را استراحت کند و علاوه بر انجام کارهای مورد علاقه خود استراحت به رشد متابلیسم کودک کمک می کند.
  9. تقسیم کارهای بزرگتر به کارهای کوچکتر : به کودک این آموزش را بدهید که مثلا برای کامل کردن یک پازل می تواند چند روز وقت بگذارد.
  10. روش یادگیری کودک خود را پیدا کنید : هر کودکی متناسب با توانایی های خود روش یادگیری متفاوتی دارد و ممکن است با یکی از روش های (دیداری، شنیداری یا حرکتی) نتیجه بهتری بگیرد.
  11. اهداف کوتاه‌مدت :  برای رشد و افزایش تمرکز کودک داشتن اهداف کوتاه مدت برای افزایش تمرکز آنها بهتر هستند.
  12. کودک خود را برای کار بعدی آماده کنید : ذهن کودک را با برنامه های بعدی که برای وی در نظر گرفته اید آشنا کرده و قدرت برنامه ریزی را به وی بیاموزید.
  13. سیستم جایزه‌دادن : همیشه کودکان از گرفتن جایزه خوشحال می شوند مخصوصا اگر این کار برای تشویق وی برای انجام دادن یک کار یا فعالیت یا حتی نقاشی باشد در اینصورت کودک از تلاش کردن برای رسیدن به اهدافش لذت میبرد.
  14. زمانی را به حواس‌پرتی اختصاص دهید: کودکان به‌صورت طبیعی پرانرژی و بازیگوش هستند، پس، وقتی زمان آنها برای انجام کاری به پایان رسید، می‌توانیم زمانی را به آنها بدهیم تا انرژی خود را تخلیه کنند. بهتر است در این زمان کار متفاوتی انجام دهند.
  15. از انرژی استفاده کارآمد کنید : نگذارید کودکان انرژی خود را با تماشای تلویزیون و کارتون های مختلف سپری کنند بلکه با انجام بازی های فردی و جمعی از انرژی مودک برای افزایش تمرکز خودش استفاده کنید.
  16. نفس عمیق‌کشیدن و ایجاد تصاویر ذهنی : ترکیب‌کردن تکنیک‌های ساده‌ی آرامش‌بخش مانند تنفس عمیق و تصاویر ذهنی مثبت به مغز کمک می‌کند، مهارت‌های جدید را بهتر یاد بگیرد. برای مثال، می‌توانید از کودک خود بخواهید که چشمانش را ببندد و تصور کند که دارد در کلاس به معلم توجه می‌کند.
  1. Reply

    Hey. I sent a screenshot. Did you get it?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ارسال یک پیام
با عضویت در خبرنامه ، آخرین اخبار نوروچلنج را از طریق ایمیل خود دریافت کنید.